mediumblue mediumblue logo
search
mediumblue

Building Sights

mediumblue

Summary

Lanlivery Primary School in Cornwall raised their own funds and commissioned and built an eco-friendly extension for their reception area and more classroom space for Key Stage 1 pupils.

The school's new facility uses state-of-the-art sustainable materials and includes outdoor decking for playtime. Because the design relied on timber, the new building cost a fraction of what the school would have paid for a conventional extension. Lanlivery's headteacher and their chair of governors took a calculated risk, worked extremely hard and got the whole community to help out. Now they are the proud owners of a building that won the Royal Institute of Chartered Surveyors 2004 award for sustainability.

Published : Feb 2005

15 mins

Series

Inspirations

Roles

Primary Headteacher

Whole School Issues

Primary School Buildings

Primary Sustainability

mediumblue

ProTeachersVideo is an archive of over 3500 Teachers TV videos
for professional development or to use in class.

Terms of use